vinyl op trap leggen

Vinyl op trap leggen

U kent ze wel de wekelijkse klusprogramma’s op uw tv. Vinyl op uw trap leggen is daar ‘n koud kunstje en met enkele uren werk heeft u ‘n nieuwe trap. Was het maar zo eenvoudig om weer ‘n prachtige trap te krijgen. Graag geven wij ‘n uiteenzetting wat er allemaal komt kijken om op de juiste manier uw trap te bekleden met vinyl. Heeft vinyl op trap voordelen? ook daar willen wij graag ‘n antwoord opgeven.

 

vinyl op trap leggen

 

Wat is vinyl?

Wat is vinyl en is dit wel geschikt voor gebruik op uw trap. Vinyl is een harde vloerbedekking die wordt gemaakt van kunststoffen. De kunststoffen worden in de vorm van een stroperige massa in een laag of in meerdere lagen op een ondergrond geperst. Vinyl kan worden bedrukt met allerlei dessins, kleuren of reliëfs. De hoge duurzaamheid en minimale onderhoud is ‘n groot plus punt van vinyl. Daardoor is Vinyl erg geschikt voor het renoveren van uw trap. Vele mogelijkheden zijn er om u trap te bekleden met vinyl

 

Vinyl op trap leggen maar hoe?

Al vanaf de jaren 60 wordt er vinyl op trap geplaatst meestal met ‘n zwarte trapneus voor het beschermen van de randen. Dit product is de voorloper van het huidige traprenovatiesysteem wat vaak te zien is in klusprogramma’s. De zwarte trapneus is nu vervangen door ‘n aluminium profiel. Door het snijden van vinylstroken die in deze profielen geplaatst worden kunt u de trapbekleden.

Vinyl op trap leggen is niet zo eenvoudig. Er zijn vele mogelijkheden. Vinyl is erg geschikt voor het renoveren van uw trap. Bij ‘n juiste plaatsing is het erg duurzaam.

 

vinyl op trap leggen traprenovatie

 

Voordelen van deze manier van bekleden:

 

  • Lage kosten voor het zelf renoveren van u trap.
  • Te koop in de meeste bouwmarkten.
  • Met twee rechter handen zelf uit te voeren.

 

Helaas heeft deze manier van bekleden enkele nadelen

 

  • Uw oude trap moet helemaal glad geschuurd zijn om geen oneffenheden te voelen op de nieuwe vinyl
  • In de overgang van aluminiumprofiel en vinylstrip is het mogelijk dat er vuil komt te zitten wat moeilijk te verwijderen is.
  • Op het aluminiumprofiel kunnen beschadigingen komen die afbreuk doen aan de uitstaling van de trap.
  • Het op maat snijden van de vinylstroken is een precisie werk wat het beste gaat met speciaal gereedschap.

 

Betere optie voor vinyl op trap leggen

Sinds kort is er ‘n betere optie voor vinyl op trap . Door net als bij ‘n  HPL traprenovatie gebruik te maken van volwaardige overzettreden zijn er geen kieren en naden meer waar vuil in tussen kan komen. Ook geeft het geheel ‘n strakker uiterlijk. Momenteel zijn er zelfs overzettreden die als waren een huls om uw oude traptreden vormen zodat zelfs de onderlat aan de nieuwe tree vast zit. Als extra demping is er zelfs een kurk laag geplaats. Deze speciaal ontwikkelde overzettreden zijn echter enkel bij de traprenovatiebedrijven verkrijgbaar.

 

Wat kost het plaatsen van vinyl op trap?

Op internet komt u vele verschillende prijzen tegen. Er zijn zelfs al bedrijven die vinyl op trap plaatsen vanaf € 999,- . Deze bedrijven gebruiken dhz sets uit de bouwmarkt en zoals we al eerder vertelden hebben deze wel nadelen. Ook zal de garantietermijn niet erg lang zijn. Vaak geeft het niet het gewenste effect door het los komen van vinylstrips aan de neus van het aluminium profiel.

Kiest u liever voor een gespecialiseerd bedrijf dat de volwaardige overzettreden plaatst. Deze hebben ‘n veel langere levensduur. Er zijn bedrijven die zelfs 20 jaar garantie geven op dit product. Deze kan enkel gegeven worden bij vakkundige plaatsing en gebruik van uitmuntende producten. Natuurlijk heeft dit wel een ander prijskaartje maar heeft u ‘n mooier en beter eindresultaat.

Bekijk wat de mogelijkheden zijn aan decors en prijzen.