Waarom je moet kiezen voor een traprenovatie

Waarom je moet kiezen voor een traprenovatie

Je staat er misschien niet zo bij stil, maar de trap is een van de belangrijkste onderdelen van je huis. Hartstikke praktisch en een echte blikvanger in je huis. Daarom verdient jouw huis ook een strakke trap als eye catcher. Staat die traprenovatie al lang op je to-do-list maar zie je er tegenop om er echt werk van te maken? Tijd om je vooroordelen overboord te gooien. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom je voor een traprenovatie moet gaan. Zo hoef je je nooit meer te ergeren aan je trap!

waarom kiezen voor een traprenovatie

Kwaliteit

Je wilt natuurlijk alleen het allerbeste voor je woning. Je kijkt dagelijks tegen je trap aan en loopt de treden in een jaar honderden keren op en af. Een goede work-out natuurlijk, maar je trap kan flink ontsierend zijn als hij aan een opknapbeurt toe is.
Een trap moet nog jaren mee, dus je kunt het beste aan de toekomst denken. Kies voor een traprenovatie met materialen van de beste kwaliteit. Zo kun je die treden jarenlang naar hartenlust gebruiken.

Prijs

Traprenovatie lijkt dus een goede oplossing, maar misschien zie je op tegen de kosten. Maar wist je dat een trap verven misschien nog wel duurder is dan een renovatie? Goede slijtvaste verf is niet goedkoop, om van het uurtarief van de schilder nog maar te zwijgen. Vaak gaan er ook nog veel kosten in de afwerking zitten, zoals bijvoorbeeld antislip-matten. Bij een traprenovatie heb je geen verborgen kosten en snel zichtbaar resultaat. Met een eerlijke prijsopgave weet je meteen waar je aan toe bent.

Veilig en geluiddempend

Die strakke trap lijkt zo weggelopen uit een woonmagazine. Je kunt er wel uren naar kijken en je bezoek ontvang je weer graag. Naast mooi moet een trap vooral ook veilig zijn. Zeker als je kinderen hebt die zelfstandig naar boven en beneden gaan wil je dat ze geen gevaar lopen. Natuurlijk hou je ook graag rekening met je buren. Wanneer je gaat voor traprenovatie met HPL overzettreden dempt dit het geluid aanzienlijk. Er wordt gebruik gemaakt van speciale lijm die dit effect versterkt. Zo kun je je kids ongehinderd de trap laten gebruiken zonder klachten van je buren.

Onderhoudsvriendelijk

Schoonmaken is vrijwel niemands hobby, daar wil je dus zo weinig mogelijk tijd aan kwijt zijn. Wanneer je kiest voor een traprenovatie scheelt je dat veel tijd en ergernis. Je maakt je trap namelijk een stuk sneller schoon. Het materiaal is ook nog eens slijt- en krasvast, dus je hoeft er niet overdreven voorzichtig mee te zijn. Zo kan iedereen jarenlang zorgeloos genieten van jullie gerenoveerde trap en heb je die poetsdoek weinig nodig.