de mooiste houtsoorten voor een trap

De mooiste houtsoorten voor een trap om u tegen te zeggen

Voor veel mensen is een houten trap toch wel het ultieme. Hout zorgt dan ook voor een prachtige uitstraling en laat je trap het middelpunt van de ruimte zijn. Zeker als je het onderhoud serieus neemt kun je jarenlang plezier hebben van houten trappen. Wil jij ook zo’n prachtig sieraard voor in je huis, maar twijfel je over hoe je dit het beste kunt aanpakken? Met gigantisch veel keuzemogelijkheden en verschillende houtsoorten kan het moeilijk zijn om tot een beslissing te komen. Dit zijn de houtsoorten die je niet mag overslaan.

 

Duurzaam mahonie

Hout is niet zomaar hout. Voor elke inrichting of type woning is een houten trap een echte aanwinst. Alle houtsoorten hebben unieke eigenschappen en ook wat uiterlijk betreft zijn de onderlinge verschillen groot. Mahonie bijvoorbeeld is een heel uitgesproken type hout. Het is zeer duurzaam en oersterk, en wordt daarom ook veel gebruikt voor het gebruik van trappen die slijtvast moeten zijn. De warme kleurtint en de chique uitstraling kunnen o

o0k de trap in jouw huis echt een wow-factor geven.

mooiste hout soorten,massief traprenovatie massieve

 

Veelzijdig eiken

Zoek je het meer in de modernere hoek? Dan is het zeker de moeite waard om eiken te overwegen. Deze houtsoort is niet voor niets al eeuwenlang favoriet voor alle soorten meubels. Ook bij trappen zorgt eiken voor een tijdloze en rustige uitstraling. Je kunt met deze houtsoort verder ook nog alle kanten op. Kies bijvoorbeeld voor staal als detail in de afwerking, zoals bij de balustrade of de profielen. Zo creëer je een unieke trap die een echte blikvanger is in je huis.

 

 

Neutraal essen

Ben jij ook helemaal gevallen voor de Scandinavische interieurstijl? De laatste jaren kiezen veel mensen voor een rustige en strakke inrichting van hun huis. Dat is allesbehalve saai, want het zijn de decoraties die een persoonlijk effect geven aan je woning. Ook je trap kan in deze stijl prachtig worden. De houtsoort essen is daar een goed voorbeeld van. De mooie nerf en de blanke kleur zijn erg veelzijdig. Aflakken kan met een goede parketlak zodat je jarenlang kunt genieten van je neutrale trap.

 

HPL traprenovatie

Het renoveren van uw trap kunt u ook met HPL laminaat, nooit meer schuren en lakken en enkel genieten van uw trap. Qualitystairs is de specialist op HPL renovatie. Vele decors aan de beste prijzen.